SportNogometDarmstadt srušio Schalke, novi gol Vrančića

Darmstadt srušio Schalke, novi gol Vrančića

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Vrančić već u 11. minuti doveo je domaće u vodstvo. Prethodno mu je Heller servirao loptu kao na tacni pa je naš veznjak trebao samo postići gol iz blizine.

Schalke je u nastavku prvog poluvremena preuzeo inicijativu, a prava čuda činio je golman Darmstada Esser, koji je u nekoliko navrata bravurozno intervenisao.

Imali su Rudari na otvaranju drugog poluvremena najveću šansu za izjednačenje, ali je danas sjajni Esser odbranio udarac Burgstallera iz penala.

Ipak, petnaest minuta prije kraja meča Schalke je došao do gola. Aogo je poslao odličan centaršut u šesnaesterac. Coke je ispratio loptu i izbliza uputio udarac glavom kojeg Esser ovaj put nije mogao odbraniti.

I kada su svi mislili da će akteri ovog meča podijeliti bodove u 93. minuti ukazao se Gondorf, koji je pronašao put do mreže za konačnih 2:1.

Inače, gostujuća ekipa utakmicu je okončala sa deset igrača jer je u 82. minuti Kehrer isključen iz igre nakon oštrog starta.

Vrančić je odigrao cijeli meč u ekipi Darmstadta, a reprezentativac BiH u dresu Schalkea Sead Kolašinac propustio je susret zbog povrede prepona.

Darmstadt je uprkos pobjedi ostao na posljednjem mjestu Bundeslige i bez velikih šansi za opstanak. Schalke je na 11. mjestu.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE