SportKošarkaDebakl Cedevite, Gordić i Musa bez poena

Debakl Cedevite, Gordić i Musa bez poena

Pravu katastrofu je doživio zagrebački tim u ovom susretu. Od prve do posljednje minute je španski tim dominirao, te je bilo samo pitanje koliko će razlike biti na kraju. Već nakon 10 minuta igre bilo je plus 13 za domaće, 27:14, da bi se do poluvremena prednost povećala na 21 razlike, 52:31. Nastavak donosi nešto izjednačeniju igru, ali Cedevita nije imala nikakvu šansu da se vrati u meč. Unicaja je lagano kontrolisala igru, te je stigla do zaslužene pobjede. Kuzminskas je u domaćem sastavu bio najefikasniji sa 17 poena, Diez je dodao 16, dok je kod hrvatskog tima Luka Babić ubacio 24 poena. Džanan Musa je na parketu proveo četiri minute. Nije se upisao u strijelce, nije imao nijednog pokušaja, a uspio je upisati jednu asistenciju. Nemanja Gordić je odigrao 16 minuta, ostao je bez poena, a imao je asistenciju i skok.

Pročitaj više na: http://sportsport.ba/ino_kosarka/tezak-poraz-cedevite-nule-gordica-i-muse/181639


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE