BiHKulturaDeen, Dalal, Ana i Jala večeras u 9

Deen, Dalal, Ana i Jala večeras u 9

Naši predstavnici na Eurosongu – Deen, Dalal, Ana i Jala nastupit će večeras, u prvoj polufinalnoj večeri 61. Takmičenja za najbolju pjesmu Evrope pod rednim brojem 17, a prikupe li dovoljan broj bodova odlaze i u finalno takmičenje, 14. maja 2016.

Pjesma “Ljubav je”, s kojom će predstavljati Bosnu i Hercegovinu, premijerno je predstavljena u programu BHRT-a, kao i na oficijelnoj stranici Takmičenja za pjesmu Eurovizije www.eurovision.tv.

Autor i producent pjesme je Almir Ajanović, a u njenom nastanku je učestvovao i sarajevski reper Jasmin Fazlić Jala, kao koautor teksta. Pjesma “Ljubav je” snimljena je na više jezika, a mastering je urađen u Švedskoj. Deenu i Dalal se na sceni priključila i hrvatska violončelisatica Ana Rucner, te Jala, dok su back vokale otpjevale Aleksandra Kovač i Elma Selimović, a kao back vokali koji će nas predstavljati na Eurosongu su Negra Čičić i Zorana Guja.

U prvoj, polufinalnoj noći će nastupati 18, a u drugoj 19 predstavnika zemalja učesnica. Samo takmičenje održat će se u dvorani “Ericcson Globe” u Štokholmu koja ima kapacitet od 16.000 mjesta. Domaćin takmičenja je javni servis Švedske – SVT.

Bosna i Hercegovina će se naći na bini sa komšijama – Hrvatskom i njihovom predstavnicom Ninom Kraljić s pjesmom “Lighthouse” i Crnom Gorom i Bendom “Highway”, kojeg čine Luka Vojvodić, Petar Tošić, Marko Pešić i Bojan Jovović sa pjesmom “The real thing”. Dva dana poslije 12. maja za finale se bore predstavnici Srbije, Makedonije i Slovenije – Sanja Vučić, Kaliopi i Manuela Brečko.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE