■Aktuelno■Dejan Šćepanović (SDP): Druga najrazvijenija općina u Jugoslaviji - Visoko poslije Maribora,...

Dejan Šćepanović (SDP): Druga najrazvijenija općina u Jugoslaviji – Visoko poslije Maribora, je konačno pokazala zube pobjedivši Žepče

Na posljednjoj održanoj sjednici Vijeću smo saznali najljepšu vijest u zadnjih pola decenije. Naime nakon 5 godina ubjedljivog rekorda naše općine koja je statistički imala najmanju prosječnu platu u ZDK – sada imamo drugu najmanju prosječnu platu u kantonu iza Žepča.

Kako god ljudi koji su pravili informaciju o stanju privrede i zaposlenosti su napisali da i dalje imamo namanju prosječnu platu jer – navika i tradicija su učinile svoje. Ostalo ljudima u glavi – ipak to su pisali zadnjih pet godina i zašto ne i šestu?

Ali ne – vijećnici većine su se pobunili i tražili da se ispravi taj netačan zaključak u stilu “ne, ne molim vas – Žepče je gore – ispravite” jer ipak radi se o razlici od 18-20 KM – koliko smo ispred nesretnog Žepča.

Pisala se historija. Predlažem i da se napravi kakva parada – vojna, vatrogasna, administrativna kako bi narod mogao salutirati herojima koji su nas spasili zadnjeg statističkog mjesta i uspješno digli na predzadnje.

Kakogod trijumf nad Žepčem tom poznatom općinom po privrednom napretku nije nimalo bezazlen. Ipak općina sa skoro duplo manje stanovnika od Visokog (22 000) i sa nešto manjim budžetom (8 miliona) nije bila lak protivnik za borbu protiv zadnjeg mjesta na tabeli.

Druga najrazvijenija općina u Jugoslaviji – Visoko poslije Maribora, je konačno pokazala zube pobjedivši Žepče.

Historijski uspjeh. Epohalan rezultat.

Sad konačno imam nešto pričati unucima. Buduće generacije će nas pitati – ” A gdje si bio čika Dejo 29.06.2017. godine kada smo pobijedili Žepče?”.

“Na paradi pobjede”.

(Izvor, Facebook)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE