Lokalne TemePolitikaDejan Šćepanović (SDP): Izbori za MZ su pokazali kako građani gledaju na...

Dejan Šćepanović (SDP): Izbori za MZ su pokazali kako građani gledaju na staljinistički model vladavine

Povjerenik u OO SDP Visoko, Dejan Šćepanović, putem društvene mreže Facebook prokomentarisao je nedavno održane izbore za Mjesne zajednice.

“Održani su izbori za MZ – premda je izlaznost bila, kako se i očekivalo jako mala, ovi izbori ipak govore nešto.

Prije svega jasno je da su “ljubičasti” i njihovi partneri u potpunosti izgubili gradske mjesne zajednice – jer su ovi izbori bili zapravo i pokazatelj koliko koja partija može animirati bazu.

Recimo u MZ Centar nijedan “ljubičasti” kandidat nije prošao.

To možda govori o tome kako gradske MZ zajednice gledaju na staljinistički model vladavine kojim su počašćeni od strane zakonodavne i izvršne vlasti.

S druge strane SDA je zadržala Stari Grad i Rosulje koje su držali i prije. A izgubila Luke.

Što se tiče ljevice koja je udruženo izašla na ove izbore – sa broja 1 koliko smo imali u savjetima MZ – skočili smo na 8 Savjeta. U Goduši i Lukama smo pobijedili.

U ostalim MZ u kojima smo učestvovali – dobili smo 2 člana savjeta u Centru, 1 člana u Rosuljama, 1 člana u Starom Gradu, 2 člana u Lukama, 1 član Buci, 1 član Kralupi, 1 član Čekrekčije. A i u onim mjestima gdje smo izgubili dobili smo 100 % glasova više nego recimo na prošlim lokalnim izborima.

Sve u svemu ovo pokazuje nužnost dodatnog približavanja ljevice i građenje dodatnog povjerenja među lijevim partijama.

Premda je SDP od oktobra 2016, godine pod medijskom blokadom i bojkotom RTV VIsoko, zaokupljen poslovima Povjerništva, napadnut i izvana i iznutra, premda su reportaže sa vijeća samo propagandni program pozicije u kojem se vijećnici opozicije blokiraju ili sjeku, uz pomoć ljevice smo popravili učešće u mjesnim zajednciama za 8 puta, odnosno za 10 puta – po pitanju članova Savjeta.

U organizacionom smislu – sama činjenica da je ljevica imala najviše posmatrača – govori mnogo.

Jasno je ovo što staljinisti rade – nikome se ne sviđa.

Za kraj hvala NS i DF.

PS.
Padaj silo i nepravdo.”

Izvor: Facebook


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE