Naslovnica ZDK Kultura Dejan Slavulj...

Dejan Slavuljica Maglajlijama predstavio svoje radove

181
PODIJELI
U galeriji-ateljeu „AB“ do 25. marta može se pogledati izložba radova i ilustracija Dejana Slavuljice, grafičkog dizajnera i asistenta na sarajevskoj Akademiji likovnih umjetnosti. Dejan Slavuljica, nakon što je osnovnu i srednju školu završio u rodnoj Tuzli, Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za grafički dizajn, upisuje 2004. godine, a završava je kao student generacije. Izlagao je na nekoliko samostalnih i velikom broju kolektivnih izložbi, u rodnom gradu, državi i inostranstvu. I pored toga što je diplomirani grafički dizajner, umjetničkoj publici, ali i kritici do sada se predstavljao sa crtežima, skulpturama, slikama, fotografijama, ali i drugim oblicima likovnog izraza. Član je Udruženja likovnih umjetnosti BiH, a do sada je osvajao prva mjesta za svoje plakate, odnosno ilustracije „Mali princ“, „20 godina tolerancije“, „Šestoaprilska izložba“ te „Tolkinfest“ Beograd. Svojevrsna mala retrospektiva je ono sa čime se odlučio predstaviti Maglajlijama.

„Plakat mora da nosi ideju, da bude jednostavan u komunikaciji, ali i kompleksan u svome značenju, pa čak i intrigantan“ – rekao nam je Slavuljica u razgovoru.

Kako je asistent na Akademiji u Sarajevu pitali smo ga i šta to prenosi studentima. „Prvo im pokušavam prenijeti radne navike, koje će ‘natjerati’ kreativca da iznjedri nešto iz sebe, naravno, na pravi način“, odgovorio je Slavuljica.

Otvaranje izložbe upotpunili su Nadir Čajić i Armin Mulamehić na gitarama, a kako je rekao sam umjetnik, nikada nije imao bolje otvaranje izložbe.

visoko.co.ba/N.Br./maglaj.net

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.