BiHPolitikaDelegacija SAD-a: Podrška Ministarstvu odbrane BiH

Delegacija SAD-a: Podrška Ministarstvu odbrane BiH

Jusić je upoznao goste s radom i ciljevima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga, s angažmanom Oružanih snaga BiH u misijama podrške miru u svijetu u okviru koalicijskih snaga pod vodstvom NATO-a, UN-a i EU, protuminskom djelovanju u Bosni i Hercegovini te aktivnostima na procesu rješavanja viškova naoružanja, streljiva i MES-a.

Jusić je naglasio da su prioriteti u radu Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine put ka euroatlantskim integracijama, te je upoznao goste o aktivnostima MO i OSBiH vezanim za ispunjavanje postavljenih uvjeta za aktiviranje MAP-a i o Planu modernizacije OSBiH koji je sastavni dio usvojenog dokumenta “Pregled odbrane”.

Razgovarano je o bilateralnoj odbrambenoj saradnji BiH i SAD-a te se na kraju sastanka Jusić zahvalio na ukupnom doprinosu koji SAD pruža Bosni i Hercegovini u oblasti odbrambene saradnje.

General-pukovnik Ben Hodges  je podržao dosadašnje aktivnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, naglasio je značaj aktiviranja MAP-a, te u tom pravcu i nastavak pružanja podrške Ministarstvu odbrane BiH.

Delegacija SAD-a koje je predvodio zapovjednik Zapovjedništva američkih Kopnenih snaga za Evropu general-pukovnik Ben Hodges činili su vojni izaslanik SAD-a u BiH Mark Karas, politički savjetnik Nick Manring, specijalni savjetnik Mike Voyger, pomoćnica vojnog  izaslanika SAD u BiH pukovnik Aimee Mowry i satnik Pat Muldoon, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MOBiH.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE