Lokalne TemeDelegacija Skupštine Ze-do kantona odala počast žrtvama genocida u Srebrenici

Delegacija Skupštine Ze-do kantona odala počast žrtvama genocida u Srebrenici

Tabuti 71 žrtve genocida u Srebrenici koje će biti ukopane u Potočarima 11.jula danas su prevezeni u “Gradska groblja” Visoko odakle će u nedjelju, 9.jula sa početkom u 10.00 sati biti organiziran i ispraćaj.

Tim povodom u “Gradskim grobljima” danas je kratko boravila i delegacija Skupštine ZDK, u kojoj je bilo i nekoliko ministara iz Vlade ZDK, a koji su boravili u Visokom u zvaničnoj posjeti Fondaciji „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“.

Nakon zvanične posjete članovi delegacije su izrazili želju da barem na kratko posjete „Gradska groblja“ gdje su učenjem fatihe i minutom šutnje zajedno odali počast stradalim žrtvama genocida u Srebrenici.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE