ZDKPolitikaDemokratska fronta održala tribinu u Zenici "STOP uništavanju javnih preduzeća"

Demokratska fronta održala tribinu u Zenici “STOP uništavanju javnih preduzeća”

Demokratska fronta održala je sinoć u velikoj sali Gradskog vijeća Zenica javnu tribinu pod nazivom „STOP uništavanju javnih preduzeća“, saopćeno je danas iz ove stranke.

Kako se navodi u saopćenju, u prvi plan djelovanja Demokratske fronte u budućnosti stavljena je borba za ostvarivanje prava na rad i važnost zajedničkog suprostavljanja nepotizmu i stranačkom zapošljavanju.

– Želimo promovisati sposobnost naspram podobnosti, želimo promovisati kriterije kompetantnosti i stručnosti naspram preporuka prijateljsko – poznaničke i rodbinske prirode, koje su danas na političkoj sceni – poručuje DF.

Prof. dr. Dženan Đonlagić u svom izlaganju je naglasio da već 25 godina, bez obzira na stranke koje su prodefilovale političkom scenom, imamo “dobro razrađen plan uništavanja javnog sektora, te javnih i privatnih preduzeća, te da je upravo to ono protiv čega se svi zajedno moramo boriti”.

Predsjednik Demokratske fronte Željko Komšić rekao je da su javna preduzeća ono na čemu je pala i koalicija sa SDA i da DF nikada neće prihvatiti da je normalno da stranke i njihovi lideri budu apsolutni vladari javnih preduzeća, koje im, kako te stranke navode, „prirodno pripadaju“. Jer javna preduzeća, pripadaju radnicima i svim građanima Bosne i Hercegovine.

Komšić se dotakao i HDZ-ovog prijedloga novog Izbornog zakona, rekavši da je protustavan, da je svojevrsna izdaja Hrvata u srednjoj Bosni i da je “vrlo jasno da Čovića i HDZ ne zanimaju Hrvati nego zauokruživanje teritorije kojom će suvereno vladati”.

Nakon tribine, predsjednik Komšić i članovi Predsjedništva družili su se građanima Zenice koji su uveličali ovaj skup. Skupu je prisustvovao i gradonačelnik grada Zenice, Fuad Kasumović.

Niz javnih tribina nastavit će se i dalje, te je prva naredna destinacija Demokratska fronta grada Mostara, već naredne sedmice, saopćeno je iz DF-a.

Fena / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE