Lokalne TemeDemokratska fronta proslavlja četiri godine postojanja

Demokratska fronta proslavlja četiri godine postojanja


ŠTA SE U OVE ČETIRI GODINE NIJE PROMJENILO?

Nisu se promjenili osnovni principi i programska opredjeljenja stranke: antifašizam, borba za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, borba za jednakost svih građana pred zakonom, aktivizam na ostvarivanju radničkih prava i otvaranju novih radnih mjesta, čime bi se zaustavio sve masovniji odlazak mladih iz ove zemlje, zalaganje na svim nivoima vlasti za rodnu ravnopravnost.

ŠTA SE U OVE ČETIRI GODINE PROMIJENILO?

Postali smo respektabilna stranka čiji se glas čuje u svim dijelovima zemlje, pojačali smo stranačku infrastukturu i broj članova i simpatizera, posebno u Republici Srpskoj, na parlamentarnim nivoima smo inicirali brojne prijedloge i izmjene zakona, mijenjajući postojeću praksu i nepoštivanje važećih akata i propisa, na svakom koraku i u svakoj prilici pružali smo otpor aktuelnoj vlasti i njenim nastojanjima da podijeli sve što se u ovoj zemlji može podijeliti: od ljudi, preko prirodnih bogatstava, udruženja građana, boraca, sindikata – jer, recept je jednostavan:  Kad to napraviš, lakše ti je manipulirati građanima Bosne i Hercegovine.

Zbog svega toga, postali smo trn u oku mnogima, naročito
nacionalističkoj oligarhiji na sve tri strane. Nisu se za ove četiri
godine birala sredstva da nas se oblati i da se u naše redove
infiltiriraju ljudi čiji je osnovni zadatak bio – podijeliti i uništiti
stranku iznutra, u čemu se, na sreću, samo djelimično uspjelo, jer smo, naročito poslije propusta u organizovanju opštinskih izbora i
pretjeranog povjerenja u neke ljude koji su to povjerenje izigrali,
krenuli u svojevrsno čišćenje stranke. Pri kraju smo tog puta, što će se verifikovati predstojećim unutarstranačkim izborima.

ŠTA ĆEMO URADITI DO 2018.?

Proces diferencijacije u stranci će se nastaviti. Zahvalićemo se, bez
obzira na „stranački staž“ još nekima koji  stranku koriste isključivo za ličnu promociju, ili, po direktivama nekih otuđenih centara moći u vladajućim stranačkim i paraobavještajnim  strukurama  i dalje sve čine da obore rejting stranke i njenog predsjednika.

U međuvremenu, raste broj članstva, omladinski stranački “pogon“ je sve brojniji i aktivniji, sve više je žena u našim redovima koje vrijedno rade na važnim, svakodnevnim pitanjima vezanim za život svakog građanina ove zemlje.

Pripremamo programske odgovore na sva pitanja ovog društva i nudimo rješenja.

Do kraja ostajemo vjerni ideji antifašizma i građanske, jedinstvene zemlje Bosne i Hercegovine.
Predati se nećemo, odustati nećemo, ma koliko nas (brojem) bude u stranci. Garantujemo da će ostati samo oni koji to i zaslužuju i koji su autoritet, prije svega u vlastitom radnom i životnom okruženju.

Radimo na zajedničkom djelovanju svih lijevih i građanski orijentisanih stranaka, udruženja građana, jer smo svjesni da samo tako, ujedinjeni u jedinstven program i sa najboljim kandidatima među nama, možemo skinuti sa vlasti ovu korumpiranu, mafijaško-porodičnu vlast, koja je, za račun povećanog broja nula na vlastitim bankovnim kontima – zadužila svaku novorođenu bebu u ovoj zemlji!

S njima se dalje ne može, na građanima je da, konačno, pruže otpor ovakvoj vlasti, koristeći sve oblike građanskog neposluha, a izbori 2018. bi onda bili samo ovjera njihove volje.

Povjereništvo Demokratske fronte Visoko koristi priliku da građanima općine Visoko čestita 7.april – Dan oslobođenja Visokog od fašizma. Posebnost i simbolika 7. aprila, kao jednog od najvažnijih datuma u historiji ove općine, obavezuje nas da ponosno njegujemo antifašističku tradiciju ovog naroda i da je se nikada ne odričemo.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE