Lokalne TemePolitikaDemokratska fronta Visoko upućuje čestitku povodom obilježavanja Dana Evrope i Dana pobjede...

Demokratska fronta Visoko upućuje čestitku povodom obilježavanja Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom

9. maj jedan je jedan od najznačajnih datuma koji se obilježava u
zemljama širom Evrope, pa tako i u Bosni i Hercegovini, i predstavlja Dan pobjede nad fašizmom.
Na današnji dan, 9. maja 1945. godine Njemačka je potpisala bezuslovnu kapitulaciju u Drugom svjetskom ratu, u kojem je živote izgubilo više od 50 miliona ljudi.
Iako je rat zvanično završen tek nekoliko mjeseci kasnije, kapitulacijom carskog Japana, u svim zemljama Evrope 9. maj se
obilježava kao Dan pobjede nad fašizmom.

Dan pobjede je jedan od najznačajnijih praznika u evropskom kalendaru, a s obzirom da označavA prelomni trenutak u kojem je i definisan budući izgled Evrope, ovaj dan se ujedno obilježava i kao Dan Evrope.

Demokratska fronta Visoko upućuje čestitku povodom obilježavanja Dana Evrope, a svim građanima Bosne i Hercegovine iskrene čestitke povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, uz obećanje da će se nastaviti zalagati za afirmaciju antifašizma kao civilizacijske tekovine savremenog svijeta.

Povjereništvo DF Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE