SvijetAmerikaDemonstracije desničara u SAD-u zbog statue generala iz građanskog rata

Demonstracije desničara u SAD-u zbog statue generala iz građanskog rata

Spor je nastao nakon najave da će biti uklonjena statua jednog od generala iz američkog građanskog rata, a koji je branio robovlasnički sistem. Desničarski demonstranti nose šljemove i štitove, a u manjim sukobima već je nekoliko osoba povrijeđeno.

Kulminacija protesta se očekuje u večernjim satima po lokalnom vremenu. I američki predsjednik Donald Trump je reagirao na eskalaciju situacije u ovom gradu.

– Svi moramo biti ujedinjeni i osuditi svaki mržnju. Nema mjesta nikakvom nasilju u Americi. Budimo kao jedno – napisao je Trump na društvenim mrežama.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE