SportOstali sportoviDenver Broncosi pobjednici 50.Super Bowla

Denver Broncosi pobjednici 50.Super Bowla

Pobjednik 50. Super Bowla, finala američke nogometne lige je ekipa Denver Broncosa, koja je u finalu odigranom u Santa Clari u San Franciscu, pobjedila favorizovane Carolina Pantherse sa 24:10. Carolina je važila za velikog favorita, jer su bili najbolji tim lige do finala, ali ih je zaustavila sjajna odbrana Broncosa i najbolji igrač 2015.godine, quarterback Cam Newton, nije mogao doći do izražaja. S druge strane je quaterback Denvera, legendarni Peyton Manning, ušao u istoriju kao prvi igrač koji je sa dva različita kluba osvojio Super Bowl. Za Denver Broncose je ovo bio ukupno treći naslov, prvi od 1998.godine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE