SportKošarkaDerrick Rose potpisao jednogodišnji ugovor sa Cleveland Cavaliersima

Derrick Rose potpisao jednogodišnji ugovor sa Cleveland Cavaliersima

Ugovor je vrijedan 2,1 miliona dolara, što je skoro deset puta manje od iznosa koji je 28-godišnjak imao u prošloj sezoni u New York Knicksima, prenose američki mediji.

Roseov dolazak nagovještava da je realan odlazak Kyriea Irvinga, koji ne želi više igrati u sjenci prve zvijezde Clevelanda LeBrona Jamesa.

Cleveland je u posljednje tri sezone igrao finale NBA lige, 2016. je postao prvak, a 2015. i ljetos je poražen u finalima protiv Golden State Warriorsa.

Rose, koji je 2011. postao najmlađi dobitnik priznanja MVP (najkorisniji igrač) u historiji lige, u prošloj sezoni u New Yorku je prosječno postizao 18 poena, 3,8 skokova i 4,4 asistencije po utakmici.

Njegova karijera bi sigurno bila mnogo bolja da ga nisu sputavale česte povrede koljena.

Visoko.co.ba/Fena.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE