ZanimljivostiDesile su se velike promjene na Facebooku, Instagramu i Twitteru, jeste ih...

Desile su se velike promjene na Facebooku, Instagramu i Twitteru, jeste ih primjetili?

U proteklih nekoliko sedmica smo mogli svjedočiti promjenama u izgledu omiljenih društvenih mreža: Twittera, Instagrama i Facebooka.

Mnogi korisnici društvenih mreža su ostali iznenađeni, posebno promjenom izgleda Twittera na koje su manje navikli nego na promjene na Facebooku.

“Prošle godine smo vam pokazali ko smo i šta smo i osvježili svoj brand. Danas, uvažavajući vaše ideje i kritike smo odlučili da ponovo osvježimo izgled kako bismo ga napravili lakšim, brži i jednostavnijim za koristiti. Prihvatili smo vaše sugestije”, napisala je Gracie Kim, jedan od dizajnera mreže Twitter.

Promjene na Twitteru su najviše vezane za sami izgled ove društvene mreže.

Također, društvena mreža Instagram je uvela neke promjene koje se ponajviše odnose da popularne “Stories” koje korisnici svakodnevno koriste.

Instagram je uvođenjem “Storiesa” stvorio veliku konkurenciju aplikaciji Snapchat. Ipak, u novim promjenama Instagram je otišao korak dalje.

Kako je navedeno u saopćenju sa ove društvene mreže, cilj promjena je bio taj da se određene opcije Instagrama počnu koristiti kao marketinški alati.

Navodi se da je primarni cilj reklama na “Stories” bio samo jedan: da se poveća reach društvene mreže. Sada su uvedene promjene sa novim ciljevima a odnose se na:

– video preglede
– promet
– konverziju društvene mreže

Također, jedna manja ali simpatična promjena je uvedena u vidu označavanja lokacije dok snimate svoj “Story”.

Facebook koji je i dalje najpopularnija društvena mreža je uveo možda i najmanje promjena.

Promijenjen je izgled početne stranice, kao i početni natpis u boxu u kojem pišete statuse. Sada u boxu piše “Want to share an update?”.

Također, kako je saopšteno iz rukovodstva društvene mreže, cilj je bio da promjene imaju najveći efekt kada je riječ o korištenju Facebooka preko mobilne aplikacije.

byka.com/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE