Lokalne TemeDinka Omanović koja je isključena iz SDA zajedno sa načelnicom Babić prisustvovala...

Dinka Omanović koja je isključena iz SDA zajedno sa načelnicom Babić prisustvovala sjednici Glavnog odbora AŽ SDA u Banovićima

Prije dva dana (07.11.) je u Banovićima održana druga redovna sjednica Glavnog odbora Asocijacije žena SDA na kojoj je, između ostalog, usvojen Plan i program rada Asocijacije za ovu, kao i naredne tri godine.

I za Visoko ovo ne bi bila vijest i informacija da Sjednici nije prisustvovala i Dinka Omanović, šefica Kabineta načelnice općine Visoko. Podsjećamo, Omanović je isključena iz OIO SDA Visoko prije dva mjeseca. Istina Dinka Omanović se žalila Sudu časti SDA BiH koji se još nije očitovao, bar zvanično, po njenoj žalbi.

Pojavljivanje Dinke Omanović na ovom skupu u Banovićima i to u prisustvu načelnice općine Visoko je jasna poruka predsjedniku OO SDA Visoko koliko uvažavaju njegove i odluke OIO SDA Visoko. Ili da budemo malo precizniji, ovaj gest je poruka da pomenute Halima Zukića “ne bendaju ni za suhu šljivu”.

Bakir Izetbegović: “Žene su snaga SDA i BiH”

Nakon sjednice, u organizaciji OO SDA Banovići i KO SDA Tuzlanskog kantona upriličeno je druženje članica Asocijacije žena SDA iz cijele Bosne i Hercegovine. Veličanstvenom skupu, kojem je prisustvovalo više od  1400 žena, obratio se predsjednik SDA Bakir Izetbegović  koji je izrazio podršku radu i djelovanju Asocijacije žena SDA. Istakao je kako su žene istinska snaga Stranke demokratske akcije i države Bosne i Hercegovine.

Sa ovog impozantnog skupa otišle su poruke jedinstva i snage SDA.

Pored predsjednika Izetbegovića, skupu su prisustvovali potpredsjednici SDA Denis Zvizdić i Mirsad Kukić, kao i potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE