Naslovnica Preporuka Dino Merlin: ...

Dino Merlin: Danas se publici prezentiraju po dvije hiljade pjesama

67
PODIJELI

Dino Merlin, najveća muzička zvijezda na Balkanu, bez dlake na jeziku je rekao šta misli o popularnoj muzici koja se sluša na ovim prostorima.

“Danas se publici prezentiraju po dvije hiljade pjesama. Ljudi snimaju, stavljaju na društvene mreže, u takvom vremenu živimo. Danas u poslu koji ja radim, gdje se talenti jako brzo smjenjuju, velika je sreća i treba mnogo toga činiti da ostaneš tu gdje jesi. Nekad kad sam počinjao, pa i sad, trebalo je da budeš autentičan i prepoznat od publike kao neko ko je zanimljiv i privlači pažnju“, rekao je Merlin za srbijanske medije.

Podsjećamo, nedavno je iz menadžmenta Dine Merlina potvrđeno da je snimanje posljednjih scena za pjesmu Sve dok te bude imalo nedavno završeno u sarajevskoj Vijećnici te da će novi videospot jako brzo ugledati svjetlo dana.

Sve dok te bude imalo jedna je od najzapaženijih pjesama na posljednjem albumu HotelNacional  koji je prije tačno tri godine ušao u historiju kao prvi album nekog umjetnika iz regiona koji je dospio na prestižnu Billboard World Albums top listu.

Videospot za nju sniman je punih godinu dana, a da će Dino Merlin posljednjim projektom publici prirediti pravu vizuelnu poslasticu nagovještava lista saradnika koja uključuje bh. režiserski dvojac s adresama u Švicarskoj i Njemačkoj – Haris Dubica i Edvin Mulalić, talentirani mladi kinematograf i Dubicin dugogodišnji saradnik.

Fotografiju koju potpisuje Admir Švrakić u raskošnoj postprodukciji obogatili su grafički dizajner Zahid Lagumdžić i korežiser Edvin Mulalić tehnikom paralaxa ili tzv. 2.5D pomoću kojeg slike autora Safeta Hadžimusića naizgled ožive stvarajući dojam da protagonista lebdi u oblacima ili stoji na vodi. Osim Dine, glavne uloge u spotu tumače mlade i talentirane nade bh. glumačkog neba Armin Omerović i Aida Bukva.

Svjetska turneja Hotel Nacional koja je započeta po izlasku albuma 2014. godine do sada je posjetila blizu 70 gradova i ugostila preko pola miliona posjetilaca. Sve datume turneje Hotel Nacional možete pratiti na www.dinomerlin.com/turneja.

radiosarajevo.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.