BiHPrivredaDio Agrokomerca i zvanično ušao u sastav AS GROUP

Dio Agrokomerca i zvanično ušao u sastav AS GROUP

AC Food, nova članica AS GROUP kupila je dio imovine Agrokomerca iz Velike Kladuše, u okviru javnog nadmetanja nepokretnosti, a koje je obavljeno 28. februara ove godine u Općinskom sudu Velika Kladuša.

AC Food bila je jedan od dva ponuđača koji su se pojavili na javnom nadmetanju.

Kompanija AC Food nova je članica Grupacije, koja će poslovati u okviru prehrambene divizije AS GROUP.

AS GROUP zapošljava 4.000 radnika. U okviru ovog poslovnog sistema posluju neki od najvećih bh. proizvođača hrane kao što su Klas, Vispak, Sprind, AS, Kent, Oaza, MiP Ljubače, itd.

Osim prehrambene divizije, Grupacija posluje i u tekstilnoj, te u trgovačkoj diviziji. Ukupni promet AS GROUP u 2016. bio je oko 300 miliona KM, piše Patria.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE