SvijetAmerikaDirektor FBI: Istraga protiv Hilary Clinton nije bila greška

Direktor FBI: Istraga protiv Hilary Clinton nije bila greška

Comey je branio svoju odluku da samo nekoliko dana prije izbora o istrazi upozna i Kongres. Clinton je istraživana, jer je koristila privatni email za poslovnu komunikaciju dok je bila državni sekretar SAD-a.

FBI je pokrenuo istragu nakon što je afera iscurila u javnost, ali je ta informacija objavljena u jeku kampanje, što je kako se smatra, pogoršalo poziciju kandidatkinje Clinton. Ona je ranije tokom dana izjavila da bi, da nije bilo te informacije, pobijedila Donalda Trumpa na izborima.

– Bila je to teška odluka, ali kada sve sagledam ispravna. Ja ne smijem niti jedne sekunde razmišljati da li ću utjecati na nečiju političku budućnost – rekao je Comey pred nadležnim komitetom tvrdeći da osjeća određenu “mučninu” zbog kritika kojima je izložen.

Osim toga Comey je u dužem iskazu istaknuo da je ruski predsjednik Vladimir Putin htio Trumpa za predsjednika „jer Putin mrzi Clinton“ te više cijeni nekoga s „poslovnim iskustvom“.

Također, prvi čovjek FBI obrušio se na Wikileaks kazavši kako ugrožavaju sigurnost građana SAD-a te da nije riječ o istraživačkom novinarstu nego o „obavještajnoj pornografiji“.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE