BiHPolitikaDirektor JP BH Pošta uručio Izetbegoviću markicu 'Mersad Berber-Alegorija Bosne'

Direktor JP BH Pošta uručio Izetbegoviću markicu ‘Mersad Berber-Alegorija Bosne’

Tokom razgovora je istaknuto da ta prigodna poštanska marka, ali i ostala filatelistička izdanja posvećena Berberu, svijetu šalju poruke ljepote i sjećanja na velikana, ali i ponosa što je Bosna i Hercegovina imala takvog umjetnika, navodi se u saopćenju iz Predsjedništva BiH.

 Markica je izdata povodom Prve retrospektivne posthumne izložbe Mersada Berbera, jednog od najvećih bosanskohercegovačkih umjetnika. Izetbegović bio je pokrovitelj te izložbe, koja je za građane Sarajeva, Bosne i Hercegovine, ali i za posjetioce iz cijelog svijeta, postavljena do 6. septembra u sarajevskoj Vijećnici.

Iz JP BH Pošta najavljeni su i drugi slični projekti, posvećeni očuvanju bosanskohercegovačke tradicije i historije, te sjećanja na ličnosti koje su obilježile historiju BiH.

Direktor JP BH Pošta informisao je Izetbegovića i o poslovnim projektima tog uspješnog preduzeća, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE