Naslovnica ZDK Kultura Divanhana odr...

Divanhana održala koncert u Domu kulture: Uz sevdah od uzdaha do sreće, od sjetnih pogleda do plesa

63
PODIJELI

Sinoć je u kakanjskom Domu kulture održan koncert popularnog bh. benda Divanhana. Bio je ovo četvrti po redu koncert ovih muzičara u Kaknju i kako su istakli, Kakanj je jedan od gradova gdje su najviše puta svirali i gdje se uvijek ugodno osjećaju, ali i naprave sjajnu atmosferu.

Upravo tako je bilo i sinoć, a sevdalinke i starogradske pjesme u novim aranžmanima mamile su emocije publike, od uzdaha do sreće, od sjetnih pogleda do plesa.

Baš kao što su i najavili, članovi Divanhane su publici omogućili putovanje muzikom kroz zemlje Balkana. Ponovo su Kakanjci sa osmijesima napustili Dom kulture, ne krijući oduševljenje saslušanim i viđenim.

Kako su kazali organizatori, JU KSC Kakanj, cilj im je bio da i uz Bajram, kako priliči, naprave još jedan praznik – praznik sevdaha, a pokazalo se da je Divanhana ponovo bila pun pogodak.

Redom su se nizale pjesme, što sa posljednjeg albuma – Zukva, tako i sa prethodnih albuma ovog benda, a uz red priče i zanimljivih šala Nevena Tunjića – klaviriste benda, odličnog vokala Naide Čatić te sjajnih instrumentala i solaža zaokruženo je lijepo sevdah veče u Kaknju.

Na odlasku su članovi benda poručili da će rado ponovo doći u Kakanj, gdje su uvijek izvrsno dočekani, ali i gdje su već ostvarili poseban odnos sa publikom.

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.