ZDKDjeca iz Maglaja otputovala u Holandiju: Domaćini pripremili bogat program tokom boravka

Djeca iz Maglaja otputovala u Holandiju: Domaćini pripremili bogat program tokom boravka

Grupa od 28 dječaka i djevojčica, učenika osnovnih škola sa maglajske općine, otputovalo je u Holandiju. Boravak u ovoj zemlji za njih je obezbijedila organizacija „Kinderhulp voorne putten“.

Odlazak mališana pomogao je i načelnik Mirsad Mahmutagić, tako što su iz općinskog budžeta odobrena sredstva za obezbjedjenje pasoša za 23 djece. Djeca će u ovoj zemlji boraviti dvije sedmice, a bit će smještena u holandskim porodocima. Zajedno sa djecom u Holandiji će boraviti i nastavnice Ivana Đonlić i Marina Tadić. Roditelji i prijatelji mališana ispratili su ih na autobuskoj stanici, pred put dug više od hiljadu kilometara. Bilo je suza, zagrljaja i posljednjih savjeta pred putovanje.

„Uzbuđena sam, nikada nisam putovala ovako daleko. Imat ćemo sedmične aktivnosti, svašta ćemo vidjeti, a upoznat ćemo i nove prijatelje“, priča Harun Muminović.
„Očekujem da ćemo se dobro provesti, da ćemo svašta vidjeti i upoznati nove drugare“, dodala je Ismedina Kujadinović.

Kako je ekipa portala Maglaj.net saznala, djeca će boraviti u okolini Roterdama, imat će zajedničke aktivnosti, za njih će se organizovati kreativne radionice, sportski sadržaji, ići će na plivanje u zatvorene bazene, a upoznat će i znamenitosti ove lijepe zemlje. Volonteri organizuacije „Kinderhulp voorne putten“ na razne načine su cijelu godinu prikupljali su novac da bi djeci iz Maglaja osigurali što potpuniji boravak.

„Jedan od glavnih razloga zašto smo se ponovno vratili u Maglaj jeste činjenica da u samom gradu i njegovoj okolini ima puno djece koja žive u teškim okolnostima, pa bi ih jedno ovakvo putovanje moglo razveseliti“, rekao je pred odlazak Ari Grafland (Arie Graafland), predsjednik organizacije „Kinderhulp voorne putten“.

 

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE