BiHDjeca s poteškoćama u razvoju prošetala crvenim tepihom i uživala u filmu

Djeca s poteškoćama u razvoju prošetala crvenim tepihom i uživala u filmu

Samo u ovoj godini realizovano je nekoliko projekata namijenjenih ovim mališanima, a jedan od njih bio je i projekt pod nazivom “Pokaži svoj talenat” gdje je oko 500 djece s poteškoćama u razvoju imalo priliku družiti se sa svojim vršnjacima i učestvovati u različitim radionicama.

Općina Centar i načelnik Nedžad Ajnadžić pokrenuli su i druge projekte. Jedan od njih je i otvaranje Centra za podršku osobama sa poteškoćama u razvoju koji bi uskoro trebao početi s radom.

S obzirom na to da je u toku Sarajevo Film Festival, najveći kulturni događaj u regionu, Općina Centar se potrudila i obezbijedila ulaznice za dvadesetak osoba s poteškoćama u razvoju iz Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić.

Mališani su danas u pratnji dopredsjedavajućeg Općinskog vijeća Sulejmana Haljevca prošetali crvenim tepihom na trgu ispred Narodnog pozorišta, a uživali su i u filmu koji je prikazan u Pozorištu mladih.

visoko.ba/klix

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE