BiHPolitikaĐokić: Na principima kompromisa i konsenzusa može se graditi bolja BiH

Đokić: Na principima kompromisa i konsenzusa može se graditi bolja BiH

– Mislim da na tim principima možemo činiti drugačiju i bolju BiH – naveo je Đokić ističući da u toj zemlji treba da se prepoznaje ono što spaja ljude.

– Naša politika je politika povezivanja, most saradnje, kroz dijalog ka boljim rješenjima – dodao je on ističući da bez Dejtonskog sporazuma “nema sigurne budućnosti BiH”.

Istakao je da je politika stranke put ka EU, na kojem BiH trenutno ima zastoj, ali da nema alternative evropskim integracijama.

SP želi, kazao je, saradnju sa susjedima, kao i saradnju, kako je naveo, s velikim zemljama – Rusijom, SAD-om i Kinom.

Sedmom kongresu Socijalističke partije danas u Banjoj Luci prisustvovali su lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik i predstavnici drugih političkih stranaka i sindikata.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE