BiHPolitikaDo 11 sati na izbore u Stocu izašlo 26,09 posto birača

Do 11 sati na izbore u Stocu izašlo 26,09 posto birača

Na birališta u općini Stolac, gdje se danas održavaju ponovljeni izbori za općinskog načelnika i općinsko vijeće, do 11 sati izašlo je 2612 birača ili 26,09 posto od ukupnog broja redovitih registriranih birača, priopćeno je iz Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

U općini Stolac jutros je u 7 sati otvoreno svih 20 biračkih mjesta, a u funkciji su i 4 mobilna tima.

„Prema dojavama s terena i našoj procjeni izborni proces za sada teče uredu. Nije zabilježen ni jedan incident ni intervencija. Dešavali su se problemi tehničke prirode na biračkom mjestu Crnići i Vidovo Polje koji su se rješavali u konsultacijama sa predstavnicima CIK-a“, kazao je Predsjednik Općinske izborne komisije Stolac Jozo Matić.

Broj birača u općini Stolac je 11.404, od čega je 10.012 redovitih, 1.321 birač registriran je izvan BiH, 31 birač registriran je da glasuje u odsustvu, a 40 birača je registrirano da glasaju osobno.

Registrirani birači na glasačkim listićima za načelnika općine Stolac moći će glasati za jednog od dva kandidata, dok se na listiću za Općinsko vijeće nalazi 68 kandidata iz 14 političkih subjekata. Kandidati za načelnika su Mato Komšić (nezavisni kandidat) i Stjepan Bošković (HDZ BiH).

visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE