Lokalne TemeDobro što nema kružnog toka, ali zašto mimo toga postoje i druge...

Dobro što nema kružnog toka, ali zašto mimo toga postoje i druge prepreka za normalno odvijanje saobraćaja u Podvanju?

Još uvijek je nepoznato zašto na najznačajnijoj raskrsnici u Visokom nemamo kružni tok, kao što je to slučaj u normalnim sredinama, osobito ako je to glavni ulaz u grad sa autoputa i odmah nakon naplatnih kućica koji je posebno zbunjujući za one koji prvi puta dolaze u Visoko.

jumbo-raskrsnica-2

Izgradnjom mosta “Podvanj” u narodu poznatog kao Munibovog mosta napravljeno je nefunkcionalno rješenje prestrojavanja i uključivanja u saobraćaj, gdje signalizacija često nije vidljiva, a vozači voze po vlastitom nahođenju preuzimanja prednosti u saobraćaju. Posebna je priča u periodu kada je trava visoka i neredovno pokošena, a što opet navodno nije nadležnost lokalnog nivoa.

jumbo-raskrsnica1

Pored nabrojanih problema, jedan naš čitalac poslao nam je i sliku problema koji je uočljiv ukoliko se iz pravca Ozrakovića, Arnautovića, Mulića ili Gračanice pokušavate uključiti u saobraćaj bilo da se radi u pokušaju prestrojavanja za Visoko, na “Munibov” most ili prema naplatnim kućicama. Problem se zove konstrukcija za džambo plakat, koji vozaču onemogućava da jasno vidi ide li mu u susret vozilo iz pravca naplatnih kućica.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE