ZDKPrivredaDodijeljena sredsta za poticaje iz nadležnosti Ministarstva za privredu

Dodijeljena sredsta za poticaje iz nadležnosti Ministarstva za privredu

Na posljednjoj sjednici Vlade ZDK u 2015. godini, na prijedlog Ministarstva za privredu, doneseni su zaključci o subvencioniranju troškova jačanja konkurentnosti. Ministarstvu se obratilo 16 privrednih subjekata za dodjelu poticaja te je na osnovu detaljnog uvida u podnesene zahtjeve utvrđeno da je 13 privrednih subjekata dostavilo uredne zahtjeve, dok su zaprimljena tri neuredna zahtjeva. Po ovom poticaju odobrena je subvencija u ukupnom iznosu od 289.432,80 KM za izvezenu robu u iznosu od 16.679.583,25 KM.

-Za subvencioniranje troškova uvođenja i certifikacije sistema za upravljanje kvalitetom po međunarodnim standardima i dijela marketinških troškova za proizvode nagrađene na sajamskim manifestacijama, Ministarstvu za privredu obratilo se 12 privrednih subjekata za dodjelu poticaja, od kojih je sedam privrednih subjekata dostavilo urednu dokumentaciju na osnovu koje je odobreno subvencioniranje u ukupnom iznosu od 82.000,00 KM.

-Za subvencioniranje troškova povećanja iskorištavanja kapaciteta u ugostiteljskim objektima skupine “Hoteli”, Ministarstvu za privredu obratila su se tri privredna subjekata za dodjelu poticaja i sva tri su dostavila urednu dokumentaciju na osnovu koje je odobreno subvencioniranje u ukupnom iznosu od 9.218,00 KM.

-Za subvencioniranje administrativnih troškova kod pokretanja poslovnih ideja i registracije privrednih subjekata, Ministarstvu za privredu obratilo se osam potencijalnih poduzetnika za dodjelu poticaja, od čega je šest potencijalnih poduzetnika dostavilo urednu dokumentaciju o plaćenim troškovima izrade Poslovnog plana, na osnovu koje je odobreno subvencioniranje u ukupnom iznosu od 11.741,00 KM.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE