ZDKDodijeljene nagrade i zahvalnice za najljepše uređena dvorišta i balkone općine Maglaj

Dodijeljene nagrade i zahvalnice za najljepše uređena dvorišta i balkone općine Maglaj

U sali Općinskog vijeća Maglaj održana je dodjela nagrada i zahvalnica za najljepše uređena dvorišta i balkone općine Maglaj. Nermina Starčević uručila je zahvalnice svim prijavljenim kandidatima, kojih je bilo ukupno 26, od čega je 18 za dvorišta, a 8 za balkone.

Komisija je ocjenjivala prema slijedećim kriterijima:

– održavanje i njegovanje,
– cvjetni aranžman,
– kreativni detalji,
– i ukupan estetski dojam.

Načelnik Mahmutagić nakon uručenja nagrada najboljim, istakao je: „Komisija je vrijedno radila, te su siguran sam pred njima bila najljepša dvorišta i balkoni. Ovo je poticaj svim građanima da njeguju i održavaju ono što imaju.“

Nagrada za najljepše dvorište pripala je Munibi Ibranović (300,00 KM), drugo mjesto Radislavi Tripić (200,00 KM) i treće mjesto Elzi Sremčević (100,00 KM).

U kategoriji za najljepše balkone prvo mjesto osvojila je Manda Kadić (150,00 KM), drugo mjesto Hatidža Ahmetbegović (100,00 KM) i treće mjesto Zineta Ustalić (50,00 KM).

 

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE