BiHDodik odbio da se rukuje s američkom ambasadoricom Maureen Cormack

Dodik odbio da se rukuje s američkom ambasadoricom Maureen Cormack

Dodik se rukovao sa svima, čak i sa političkim oponentima Mladenom Ivanićem i Branislavom Borenovićem, ali ne i sa ambasadoricom SAD u BiH, prenose medije iz RS-a.

Nakon što su SAD Milorada Dodika stavile na crnu listu zbog nepoštivanja Ustava BiH, on je poručio da će tražiti da se Maureen Cormack proglasi personom non grata u BiH.

Ambasadorica Cormack je rekla da je došla danas u Donju Gradinu da bi odala počast svim žrtvama Jasenovca i drugih stratišta na kojima je u strašnim tragedijama živote izgubilo mnogo ljudi.

Ona je izrazila nadu da će tragedije poput Jasenovca omogućiti da ljudi shvate koliko je važno da se sarađuje i zajedno radi na izgradnji mostova i razumijevanja među ljudima, prenosi Srna.

Prema njenim riječima, bitno je da se oda počast žrtvama i svim građanima u BiH koji su ovdje propatili.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE