Naslovnica BiH Politika Dodik: RS da ...

Dodik: RS da bude vidljiva u odlukama na nivou BiH i na putu ka EU

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik danas je u Bijeljini otvorio dvodnevno savjetovanje u organizaciji te stranke na kojem će biti utvrđene politike i način djelovanje partije pred opće izbore naredne godine.

23
PODIJELI

– SNSD očekuje da dobije 50 posto podrške birače na narednim izborima na nivou RS, a više od tog procenta na nivou BiH, jer politike koje su sada tamo, a dolaze iz RS, moraju da budu ne samo pobijeđene, već devastirane – rekao je Dodik.

Kazao je da je za SNSD važno da RS bude vidljiva u svakoj odluci na nivou BiH i na putu ka EU.

– Zato smo ponosni na to što smo uspjeli da dođemo do mehanizma koordinacije koji je u suštini definisao ono što jeste suština BiH, a to je unutrašnji dogovor o svemu što je evropski put BiH – dodao je lider SNSD-a.

Kazao je i da će biti spreman da razgovara o vraćanju na ranije uređenje Centralne banke BiH te da se njena dobit dijeli entitetima, a ne da ide na račun budžeta BiH.

Dodik tvrdi i da RS nije bankrotirala, kako su to, kako je naveo, neki prikazivali godinama unazad, te da redovno izmiruje sve svoje obaveze “i doživljava dodatnu finansijsku konsolidaciju posljednja dva do tri mjeseca”.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.