BiHPolitikaDodik sa ambasadorom Izraela: Ukoliko je pismo vjerodostojno, ne želimo saradnju

Dodik sa ambasadorom Izraela: Ukoliko je pismo vjerodostojno, ne želimo saradnju

Tokom sastanka Dodik se osvrnuo i na kontroverzno pismo MIP-a Izraela koje je na njegovu adresu stiglo putem MIP-a BiH.

– Od ambasadora Izraela zatražio je da se ustanovi da li je pismo vjerodostojno i ukoliko se ustanovi da jeste Republika Srpska ne može pristati na tako uvredljive i ponižavajuće zahtjeve koji su ispostavljeni u tom pismu – navodi se u saopštenju.

Ako su ti ponižavajući navodi tačni, ističe se, Republika Srpska ne želi više da sarađuje sa MIP-om Izraela, zaključio je Dodik.

MIP Izraela uputio je pismo MIP-u BiH u kojem se navodi da u Tel Avivu ne postoji Predstavništvo RS, da na njegovom čelu nije Arie Livne, koji je i Dodikov savjetnik, te da diplomate iz Izraela nće prisustvovati komemoraciji u Donjoj Gradini, ako tamo bude i Livne.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE