BiHPolitikaDodik se još više upetljao u svoju mrežu laži koju je godinama...

Dodik se još više upetljao u svoju mrežu laži koju je godinama pleo sa Livneom

U saopštenju se navodi da se predstavništva Republike Srpske u inostranstvu osnivaju Uredbom o uslovima za formiranje i rad predstavništava RS-a u inostranstvu koje donosi Vlada Republike Srpske i dodaje da je tim uredbama  određeno da predstavništva predstavljaju „neprofitne organizacije koje osniva Vlada RS-a“.

S obzirom na dopis Ministarstva inostranih poslova Izraela u kome se kaže da je Predstavništvo RS-a u Jerusalimu zatvoreno 31.decembra 2013. godine, SDS pita Vladu RS-a po kom pravnom osnovu je tokom protekle tri godine isplatila više od milion KM privrednom društvu koje vodi Arie Livne, a koje se i dalje predstavlja kao zvanično predstavništvo Republike Srpske, navodi se u saopštenju.

SDS ističe da je “očigledno  da je Vlada Republike Srpske nezakonito prebacivala sredstva građana privatnoj firmi u Izraelu koju vodi Arie Livne”.

SDS traži  od Vlade RS-a da javnosti objasni kakve je koristi Republika Srpska imala u protekle tri godine od djelovanja takozvanog predstavništva RS-a u Izraelu koje je nezakonito nakon svog zatvaranja uzelo više od milion konvertibilnih maraka građanima RS-a.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE