ZDKKulturaDokumentarni film 'Moje Pozorište-Moja Fabrika' večeras na FTV

Dokumentarni film ‘Moje Pozorište-Moja Fabrika’ večeras na FTV

Kratki film “Moje Pozorište – Moja Fabrika“, urađen u sklopu obilježavanja godišnjice useljenja u sadašnju zgradu Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, večeras će biti prikazan i na Federalnoj televiziji poslije “Dnevnika 3” i nakon rubrike “Kulturno“.

Kratki dokumentarni film je uradak mladog fotografa i vizuelnog umjetnika Dade Ruvića, stalnog saradnika agencije Reutersa, a film je realiziran savremenom i sofisticiranom tehnologijom u visokoj HD-rezoluciji.

U filmu se pojavljuju radnice i radnici Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, glumci Šefika Korkut-Šunje, Ištvan Gabor, Faketa Salihbegović-Avdagić i Snežana Vidović, šef pozornice Marko Rajić, vlasuljarka Jovanka Rajić, a narator u filmu je doajen bh. glumišta Miodrag Miki Trifunov.

Izvršna producentica filma “Moje Pozorište – Moja Fabrika“ je Merima Handanović, reditelj je Dado Ruvić, a ideju i koncept potpisuje Nedžad Fejzić.

Film “Moje Pozorište – Moja Fabrika“ prikazan je u okviru 16. Festivala bh. drame, a večeras će premijerno na televizijskim ekranima.

Nova zgrada BNP-a Zenica, za čije su arhitektonsko ostvarenje višestruko nagrađivani bh. arhitekti akademik Jahiel Finci i prof. Zlatko Ugljen, otvorena je 7. maja 1978. godine i tada je bila najveća i najfunkcionalnija teatarska zgrada u tadašnjoj Jugoslaviji.

Fena / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE