ZDKKulturaDom kulture "Edhem Mulabdić" Maglaj organizuje promociju knjiga autorice Senade Kadribašić

Dom kulture “Edhem Mulabdić” Maglaj organizuje promociju knjiga autorice Senade Kadribašić

U četvrtak, 04.05.2017. godine u 19:00 sati, u sali Doma kulture “Edhem Mulabdić” Maglaj, održat će se promocija knjiga autorice Senade Kadribašić.

Senada Kadribašić je rođena 1955.god u Lukavcu. Osnovnu školu je pohađala u Jablanici, srednju u Mostaru i Sarajevu, a Pravni fakultet u Sarajevu. Privatno je pohađala i časove glume i u godinama prije rata ovu vrstu umijeća ostvarila kao član “Pozorišta u pokretu” iz Sarajeva. Sposobnost TV moderiranja iskazala je tokom i poslije rata na TV stanicama u Berlinu i Sarajevu.

Afirmirana je slikarica. Do sada je imala 25 samostalnih izložbi i mnogo zajedničkih u Švedskoj, Danskoj, Njemačkoj, Austriji, Hrvatskoj i u domovini. Priznat je i njen humanitarni angažman kao i učešče u sesijama mnoštva okruglih stolova na teme: Maloljetnička delikvencija, Trgovina ljudima, Prava djece i žena u zlostavljanim obiteljima, Međureligijski dijalog itd. Piše likovnu i književnu kritiku. Poznata je i po svojim romanima u žanru kriminalističkog trilera.

Živi, piše i slika u Sarajevu. Do sada je objavila romane: „Sabina“, „Berlinska zavjesa“, „Nakit gospođe Xen“, „ Plava vrata“ i radodramu „Maske“. U pripremi za izdavanje je njen novi roman i nova kolekcija slika iz opusa „Geneza“. Romani: „Nakit gospođe Xen“, Plava vrata“ i „Ponoćni jazz“ snimljeni su na CD mp3 za potrebe Biblioteke za slijepa i slabovida lica Sarajevo.

 

 

Visoko.co.ba/Maglaj.net


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE