ZanimljivostiReceptiDomaća kokošija supa

Domaća kokošija supa

Potrebno:

1 kg piletine

500 gr mrkve

korijen celera

1 luk

5 čenova bijelog luka

malo peršuna

3 l vode

so

biber

2 jaja

pola šolje pšeničnog brašna

Priprema:

Mrkvu izrežite na kolutiće, celer narežite, luk ogulite i ostavite čitav, a bijeli luk krupno izrežite.

Stavite u veliku posudu meso, mrkvu, celer, luk, bijeli luk i peršun. Nalijte vodu i pustite da zakuha.

Rupičastom kašikom uklonite pjenu s površine. Smanjite temperaturu, dodajte so i biber.

Pokrijte i lagano kuhajte dva sata. Ulijte još vode ako se previše ukuha.

Uklonite svu masnoću s površine supe. Izvadite luk, peršun i meso.

Nasjeckajte luk i meso pa ga vratite u supu. Dodajte peršun.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE