Potrebno:
1 kg piletine
500 gr mrkve
korijen celera
1 luk
5 čenova bijelog luka
malo peršuna
3 l vode
so
biber
2 jaja
pola šolje pšeničnog brašna
Priprema:
Mrkvu izrežite na kolutiće, celer narežite, luk ogulite i ostavite čitav, a bijeli luk krupno izrežite.
Stavite u veliku posudu meso, mrkvu, celer, luk, bijeli luk i peršun. Nalijte vodu i pustite da zakuha.
Rupičastom kašikom uklonite pjenu s površine. Smanjite temperaturu, dodajte so i biber.
Pokrijte i lagano kuhajte dva sata. Ulijte još vode ako se previše ukuha.
Uklonite svu masnoću s površine supe. Izvadite luk, peršun i meso.
Nasjeckajte luk i meso pa ga vratite u supu. Dodajte peršun.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.