ZanimljivostiReceptiDomaće je najbolje: Hljeb od integralnog brašna i maslina

Domaće je najbolje: Hljeb od integralnog brašna i maslina

Potrebno:

• 500 g integralnog brašna
• 320 ml tople vode
• 4 g kvasca
• 1 mala kašika meda ili šećera
• 1 mala kašika soli
• 100 – 125 g crnih maslina

Priprema:

U veliku činiju usuti brašno, so i isjeckane masline. Polako promiješati. U sredini brašna napraviti malo udubljenje, usuti kvasac, med ili šećer i polako dodavati vodu.

Napraviti tijesto. Tijesto premazati sa uljem, pokriti sa providnom folijom i ostaviti na toplom mjestu. Kada tijesto nadođe, staviti ga na radnu površinu sa dosta brašna. Tijesto oblikovati u loptu. Posuti tijesto brašnom i staviti ga u tepsiju sa poklopcem.

Tijesto peći 40 min. na temperaturi 220 stepeni. Poslije 40 minuta skinuti poklopac i nastaviti sa pečenjem još 15 minuta.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE