ZanimljivostiReceptiDomaći jaffa keks

Domaći jaffa keks

Za biskvit:

Jaja 4

Šećer 4 žlice

glatko brašno 2 žlice

oštro brašno 2 žlice

naranča  naribana korica

Za žele:

puding od vanilije 1 vrećica

šećer 2 žlice

sok od naranče 400 ml

Za čokoladni preljev:

čokolada za kuhanje 150 g

biljno ulje 9 žlica

Umutimo 4 jaja i 4 žlice šećera, a zatim smjesu dobro izradimo mikserom.

Brašno prosijemo u posudu, a naranču naribamo.

U smjesu od jaja i šećera postepeno dodajemo brašno, stalno miješajući te na kraju dodamo i ribanu koricu naranče.

Smjesu izlijemo u lim obložen papirom za pečenje i stavimo peći u pećnicu na desetak minuta.

Kada je biskvit pečen, stavimo ga hladiti.

U čisti lonac iznad vatre stavimo prašak za puding, šećer i sok te stalno miješajući kuhamo na laganoj vatri dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.

Ohlađeni biskvit izrežemo u obliku krugova te na svaki stavljamo po žličicu pripremljenog želea od pudinga, soka i šećera i pustimo da se žele skroz ohladi.

Zatim čokoladu i ulje otopimo na pari te smjesom premažemo kekse i stavimo u frižider da se čokolada stisne.

Nakon dva sata, jaffa kekse možemo poslužiti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE