BiHPolitikaDragan Čović pozvao Hrvate na preseljavanje

Dragan Čović pozvao Hrvate na preseljavanje

Čović je drugim riječima i večeras javno potvrdio da ga Hrvati sa područja u kojima su manjina, poput Posavine i srednje Bosne, ne interesiraju te da ne postoje za politiku koja ih navodno predstavlja.

Ukoliko žele biti jednako vrijedni, po Čovićevom bi se receptu trebali preseliti na područja koja je u ratu kontrolirao HVO i politika Herceg-Bosne.

Upravo je ovakvu politiku vodilo rukovodstvo Herceg-Bosne  iz vremena 91′ – 95′ kada je Hrvate sa “ovih prostora” preselila u hercegovačke krajeve, obećala im kule i gradove te izgradila nova naselja i domove, a koji danas žive u bijedi ili odlaze vani.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE