Lokalne TemePozitivno VisokoDruga Češka liga: Adnan Džafić ponovo strijelac u derbi utakmici protiv Banik...

Druga Češka liga: Adnan Džafić ponovo strijelac u derbi utakmici protiv Banik Ostrave

Ekipa MAS Taborsko za koju vrlo uspješno nastupa Visočanin Adnan Džafić u derbi utakmici desetog kola Druge Češke lige na svom terenu dočekala je tim Banik Ostrave. Iako papirnati favorit bez poraza u dosadašnjem dijelu prvenstva i obzirom da se nalazi na drugom mjestu na tabeli Ostrava je imala dosta sreće i izvukla bod sa ovog gostovanja.

Tomas Mrazek u 19.minuti i naš Adnan Džafić u 65.minutu doveli su domaće u značajnu prednost od 2:0. Međutim gosti su se uspjeli vratiti u utkamicu golovima Tomasa Zapotocnya i Tomasa Micole u 66. i 76.minuti, što je bilo i konačnih 2:2.

Utakmica je odigrana pred punim stadionom, a Džafić je bio među najboljim na terenu. Nakon deset odigranih kola njegova ekipa se nalazi na 12. mjestu sa samo tri poraza, pet neriješenih utakmica i dvije pobjede.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE