Lokalne TemeSportDrugi Bosna Open 2017 i Dan Ginisovih i svjetskih rekorda

Drugi Bosna Open 2017 i Dan Ginisovih i svjetskih rekorda

Visoko će za desetak dana biti domaćin nesvakidašnjeg događaja.

Naime, u dvorani “Mladost” 25. marta bit će održan međunarodni turnir u taekwondou “Bosna Open 2017”, a uporedo s njim i manifestacija “Dan Ginisovih i svjetskih rekorda”.

Bosanskohercegovaki rekorder i majstor taekwondoa Edin Kajević, nakon obaranja rekorda u razbijanju kokosovih oraha pokušat će postaviti novi rekord u razbijanju punih limenki laktom. Njegov rekord koji je iznosio 62 limenke u minuti oborio je Pakistanac Muhamed Rashid, razbivši čak 77.

Suad Bajrić također će pokušati da obori rekord Nijemca Cina Özgüvenca, koji  je stojeći na glavi vrtio dvije košarkaške lopte na stopalima 20,20 sekundi.

Kerim Ahmedspahić iz BiH će pokušati oboriti rekord izvođenja salta i razbijanja glavom po šest siporeks ploča u 15 redova.

Ado Dulas iz Austrija će u direktnom duelu s rekorderom Žarkom Jankovićem iz Crne Gore pokušati da obori rekord razbijanja siporeks plata laktom s jajetom u ruci.

Događaj u Visokom pratit će sudija “Rekord Instituta iz Hamburga”.

visoko.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE