BiHKulturaDrugog dana 'Mostarske liske' izvedena predstava 'Malo blago'

Drugog dana ‘Mostarske liske’ izvedena predstava ‘Malo blago’

Stručni žiri je nagradu za najbolju glumicu večeri – “Malu lisku”, dodijelio Nataši Ivančević, koja je zajedno s glumicama Slađanom Zrnić i Belindom Božičković, na sceni donijela toplu i duhovitu životnu priču o tri generacije žena – o njihovim životnim putevima, čežnjama i gubitcima, o njihovoj borbi, duhovitosti, snovima, tuzi i snazi…

Ljudsku priču u kojoj se svako može prepoznati i razmisliti o osnovnim životnim vrijednostima, o životu, vremenu i ljubavi. Gostovanje na “Mostarskoj liski” je bila prva izvedba “Malog blaga” izvan Banja Luke, priopćeno je iz Narodnog pozoriša Mostar.

Nakon predstave Nataša Ivančević izjavila je kako je Gradskog pozorišta Jazavac gostovanje u Mostaru jako važno.

„Mi smo upravo zahvaljujući ovom festivalu po prvi put s ovom predstavom otišli iz Banja Luke i stvarno smo večeras imali tremu kako će mostarska publika prihvatiti predstavu. U Banja Luci je urnebes kad je igramo, ljudi se prepoznaju. Predstava govori o tri žene, o tri generacije žena, a najbolji kompliment koji smo dobile je ‘Vi ste sjajne, ali što su vam muški likovi dobri..’ – a muški likovi se ne pojavljuju na sceni. E to je to – to je uspjeh – što smo uspjeli ispričati priču o ljudima koje volimo, o našim muškarcima, i to je jako značajno”, rekla je Ivančević.

U ponedjeljak, 24. aprila, u Narodnom pozorištu Mostar na programu je treća predstava u konkurenciji “Mostarske liske” “Jedan sluga, dva gospodara”, Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE