BiHRegijaDrugog dana Ultre 111 privedenih zbog droge, 82 osobe zatražile ljekarsku pomoć

Drugog dana Ultre 111 privedenih zbog droge, 82 osobe zatražile ljekarsku pomoć

U splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi u nedjelju se doznaje kako je od 111 privedenih osoba njih 95 počinilo prekršaje iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga, a nad trojicom se provodi kriminalistička istraga zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policija je zaplijenila ukupno 394 komada ecstasyja, 122 grama marihuane, 34 grama kokaina, 80 grama amfetamina, više od grama MDMA-a te dva komada LSD-a, a zabilježeno je i devet prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U splitskoj bolnici se doznaje kako su tokom noći 82 osobe zatražile liječničku pomoć, a ljekar Dubravko Šola kaže da se uglavnom radilo o padovima i lomovima, zbog čega je dio njih završio na hirurgiji.

“Za razliku od noći prije, večeras smo više pacijenata vodili na Hitni hirurški prijem. Među ostalim povredama, imali smo frakturu ključne kosti, slomljenu nogu i više drugih povreda, dok je noć ranije bilo više toksikacija”, rekao je Šola novinarima.

Bolnica je 13 “partijanera” primila zbog alkoholiziranosti, a jednom od njih izmjereno je čak 4 promila alkohola u krvi. Sinoć je na splitskom Poljudu i oko njega dežuralo i 18 vatrogasaca s četiri vozila, a zapovjednik prve smjene Javne vatrogasne jedinice grada Splita Tonći Mikuličić kaže da su raspoređeni po sektorima, s naglaskom na one tačke gdje je veća mogućnost ekscesa. Ni sinoć, baš kao niti prve noći Ultre u petak, nije bilo potrebe za vatrogasnim intervencijama, a vatrogasci osim što dežuraju na Poljudu i 24 sata u stanice, također čuvaju i Park šumu Marjan.

“Prilikom pripreme Ultra Europe Festivala predlažemo mjere i postavljamo se prema zahtjevima, naravno pri tome vodeći računa koliko možemo da to bude što sigurnije, iako apsolutna sigurnost ne postoji, no prilagođavamo se situaciji. Ujutro kada i posljednji posjetilac izađe sa stadiona time završava i naš radni dan na Poljudu te se naše četiri ekipe vraćaju u stanicu”, izjavio je Mikuličić.

U nedjelju navečer je treća i posljednja noć petog po redu Ultra Europe Festivala u Splitu, koji će se u ponedjeljak, utorak i srijedu održavati na Braču, Hvaru i Visu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE