Naslovnica ZDK Kultura Duh Asiza 201...

Duh Asiza 2017. u objektivu polaznika Škole fotografije

116
PODIJELI

Međureligijsko vijeće BiH (Odbor za međureligijsku suradnju u Zenici) organiziralo je šestu Međureligijsku manifestaciju “Duh Asiza” u Zenici. Manifestacija je održana u crkvi sv. Ilije Proroka (nacionalni spomenik kulture) u Zenici.

MARKETING

Ovo je šesta godina za redom kako predstavnici svih religijskih zajednica i crkava Zenice ali i brojnih drugih okolnih gradova, zajedno dolaze na jedno mjesto kako bi uz pjesmu i molitvu uputili poruke mira i dijaloga u BiH.

Ove godina u programu su učestvovali VIS “Jukić” iz Sarajeva, hor En-Nahl iz Zenice, hor bogoslovije “Sveti Petar dabrobosanski” iz Foče, muzički sastav “Katera” iz Istočnog Sarajeva, hor “Željezara” iz Zenice, hor Osnovne Muziče škole iz Zenice te skupina “Novo Nebo”. Na 6. Međureligijskim susretima je uručeno i godišnje priznanje “Zenička povelja mira” koju je ove godine dobio Kenan Hodžić, sekretar OMS Zenica.

Škola fotografije iz Zenice i početnicki kurs “Uvod u fotografiju” koji vodi Dijana Muminović, prisustvovali su Duhu Asiza i donose vam ovu foto galeriju uz poruku: “Naše tijelo je naš hram. Volimo druge kao što volimo sebe, poštujemo tuđe kao što poštujemo svoje. Mir, pravednost i zajedništvo.” M. Medžić.

 

 

Visoko.co.ba/Zenicablog.com

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.