BiHPolitikaDuraković: Na Ljubiji smo sačuvali obraz, ovo je početak pokreta koji se...

Duraković: Na Ljubiji smo sačuvali obraz, ovo je početak pokreta koji se neće zaustaviti!

„Nedim Čivić i Admir Čavka su trpili teške udarce posljednjih par dana, uvrede i pritiske. Razgovarao sam sa njima svakog sata, nastojao im biti podrška, jer su već prokazani kao izdajnici i ‘prodane’ ruke. Pokazali su veliku snagu i dosljednost, te svoju veličinu na današnji dan. Imali smo sve konkretne informacije, radio sam sa timom koji je prikupio pravne analize i činjenice koje se tiču Ljubije, kompanija Israeli Investment Group i Arcelor Mittala, znali smo od početka da ne treba ući u igru sa DNS-om i SNSD-om, već imati svoj stav“, kazao je Duraković.

Na Ljubiji su nam sačuvali obraz i poslali jasnu poruku za sve buduće pregovore! Među Bošnjacima povratnicima postoje ljudi koji se neće prodati, koji čuvaju svoj obraz, koji ne postupaju po raznoraznim nalozima, te za koje ne odlučuju drugi – oni odlučuju po svojoj savjesti, naglasio je Duraković.

Zastupnik PDP-a Brčkalo je izrazio strah što ‘Domovina’ odlučuje o Ljubiji, kao da mu se gadi što opoziciju ponovno spašavaju Bošnjaci, pa evo da i njemu kažemo svoj odgovor – ne samo da smo preuzeli odgovornost, već je ovo početak pokreta koji neće zaustaviti, te koji će biti ključni u promjeni vlasti u entitetu Republika Srpska 2018. godine. Dolazimo i donosimo konačni odgovor Bošnjaka na sve ono što preživljavamo posljednjih dvadeset godina – od prvog povratnika do danas“, poručio je Duraković.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE