SportDržavni TimDuško Ivanović: Kompletna košarkaška reprezentacija BiH može svima parirati

Duško Ivanović: Kompletna košarkaška reprezentacija BiH može svima parirati

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Ivanović objavio je danas spisak od 25 igrača koji su kandidati za nastup na predstojećem Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Trofejni crnogorski stručnjak je prokomentirao za naš portal spomenuti spisak, kao i situaciju sa našim ključnim, ali i za nastup na Eurobasket u ovom momentu upitnim igračima – Nihadom Đedovićem, Mirzom Teletovićem i Jusufom Nurkićem.

– Nadam se da ćemo moći napraviti najbolju moguću reprezentaciju, a da li će u ekipi biti ili ne trojice spomenutih igrača, ne želim nagađati. Moja je želja da svi oni budu tu. Ako budemo kompletni moći ćemo sa svima ravnopravno igrati – rekao je Ivanović, koji priznaje da je mala mogućnost da se naš NBA centar Nurkić, kojem je nedavno operirano koljeno, pojavi na pripremama 23. jula.

– Šanse su male, prema nekim pokazateljima nakon operacije ga očekuje duži period oporavka. No, stavili smo ga na spisak ako bude i najmanja prilika da bude u ekipi, jer je to igrač koji bi trebao biti jedan od nosilaca.

Ivanović je rekao da će uži spisak igrača, koji će biti pozvani na pripreme, vjerovatno saopćiti naredne sedmice. Eurobasket počinje 5. septembra, a naš tim će u grupi A u Monpeljeu igrati sa domaćinom Francuskom, Rusijom, Izraelom i Finskom. Četiri prvoplasirane selekcije idu u drugi krug.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE