KolumneDužni ste narodu

Dužni ste narodu

Prateći rad naših političkih djelatnika  posebno na početku i na kraju njihovih mandata dolazim do zaključka da svi pomalo pate od amnezije tj., zaboravljaju  šta su to narodnim masama govorili da će im uraditi i obezbjediti pod uslovom da dobiju podršku ili bolje reći fotelje iz kojih mogu pomagati narodu. Fotelje su dobili ali narodu iz tih fotelja nisu ništa ispunili što su obećali.

Podsjećanja radi,  a prije svega kako bi se makar malo razbila amnezije kod naroda želim da se vratim u 2012., godinu kada je reformatorska SDA pod sloganom“narod zna“ uz pomoć manjerke, te ostalih pića i ića, koja idu uz manjerku, te neizostavnih narodnih kola narodu ponudila spasonosni reformatorski  program  preporoda općine Visoko pod nazivom  „Strarteški pravci rada i djelovanja SDA u periodu od 2012-2016.god“ kojeg i danas kako kaže općinska načelnica dosljedno provodi, bez obzira na činjenicu što se  OO  SDA, koja je ginula  da aktuelna načelnica dođe do mandata, zvanično ogradila od njenog djelovanja kao općinske načelnice.

Ograđujući se navodno od djelovanja i rada općinske načelnice reformisana SDA  na jedan  vrlo perfidan način pokušava da prikrije krah svog političkog programa i politike, kao i krah  reformatorskog duha, kojeg  njihovi prethodnici koji su također bili SDA nisu imali u sebi, ili su ga imali ali u nedovoljnoj mjeri.

Danas kod “reformatora” nema više ni jedinstva, ni snage, ni htijenja, ni slogana. Danas kod reformatora postoji samo žaljenje za pogrešnim izborom, pogrešnim procjenama, strah od ponovnog pogrešnog izbora i naravno strah od duga. Ostali su dužni narodu svi zajedno sastavljeni iz dva dijela.

Treba javno  kazati da su sve visočke vlasti od prve pa do zadnje bez obzira bile one reformatorske ili ne, ostale dužne građanima. Građanima nisu obezbjedile osnovne uslove za život poput vode, kanalizacije, puteva, odvoza smeća, kvalitetne zdravstvene zaštite, stvaranja poslovnog ambijenta za investiranje  koji bi trebao dovesti do novog upošljavanja itd.

Sve navedeno su vlasti obećavale da će uraditi a nisu uradile. Dakle ostale su dužne svojim građanima, onim građanima koji su ih birali i vjerovali svih ovih godina da u tim vlastima ima makar malo čojstva i obraza.

A stara narodna izreka  kaže teško dužnom …


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE