SvijetRegijaDvije bebe dovezene mrtve u splitsku bolnicu

Dvije bebe dovezene mrtve u splitsku bolnicu

U splitsku bolnicu dovezene su dvije bebe bez znakova života, a sumnja se da je uzrok smrti virus gripa, prenose hrvatski mediji.

Četvoromjesečna djevojčica koja nije davala znakove života dovezena je juče ujutru na Hitni dječji prijem klinike za dječje bolesti Kliničko bolničkog centra Split. Djevojčica je reanimirana u nekoliko navrata, ali doktori su mogli samo ustanoviti smrt.

Utvrđeno je da je u tijelu djevojčice bio virus gripa B, zbog čega je preminula i 12. žrtva gripa, odnosno komplikacija u vezi sa gripom u Hrvatskoj.

Istog je dana u splitsku bolnicu primljena druga djevojčica koja, takođe, nije davala znakove života, te je konstatovana njena smrt.

visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE