Lokalne TemeNegativno VisokoDvostruka šteta zbog odluke da se sjednice Vijeća održavaju radnim danima

Dvostruka šteta zbog odluke da se sjednice Vijeća održavaju radnim danima

Prije nekoliko godina razumni vijećnici su zahtijevali i dobili tu mogućnost da se sjednice Općinsko vijeća Visoko ne održavaju radnim danima i tražili da to bude subotom. Tada razumom, a ne ličnim interesom predvođena vlast to je i prihvatila.

Nakon posljednjih lokalnih izbora ta se praksa iznova promijenila i vraćena je na stari način funkcionisanja. Sjednice se opet održavaju radnim danima. Na taj način najdirektnije se čini šteta u dva smjera. Vijećnici koji rade i javnom sektoru, kao na primjer nastavnici, profesori ili recimo doktori u tom slučaju moraju da “bježe” sa posla i time direktno oštećuju porezne obveznike koji plaćaju porez da bi oni imali platu i obrazovali, odnosno liječili one koji su ih izabrali u zakonodavnu vlast. Dok oni vijećnici koji rade kod privatnika na taj način također moraju da “bježe” s posla s tim da se to njima radeno obračuna i odbije od plate, izuzev u slučajevima pomodarstva u kojem visočke “gazde” imaju potrebu da pored svog naprđivanja imaju i svoje privatne vijećnike.

Elvedin Šabanović (ASDA) na sastanku Klubova vijećnika ukazivao je na ovu problematiku ali je preglasan. Samim tim nameće se pitanje kome onda odgovara da se sjednice OV Visoko ne održavaju vikendom? Odgovor se nameće sam od sebe. Uhljebljenim budžetlijama naviknutim da našim parama liječe komplekse i po principu da guzica vidi puta vikendom od naših para koje dobivaju za (ne)rad obilaze razne destinacije u zemlji i svijetu gdje su do savršenstva doveli lopovluk zvani uvezivanje vikenda sa praznicima, bolovanjima i godišnjim odmorima za što uredno primaju platu.

Međutim, “zaiskali” smo, evo nam ga.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE