SvijetRegijaDžaferi raspisao lokalne izbore u Makedoniji za 15. oktobar

Džaferi raspisao lokalne izbore u Makedoniji za 15. oktobar

On je nakon potpisivanja uredbe, apelovao na sve učesnike izbora da se u periodu pred izbore i na sam dan izbora ponašaju u saglasnosti sa Ustavom zmelje i zakonskim odrdbama, a nadležne institucije da obezbjede cjelokupan izborni proces i da sam izborni dan protekne u miru, fer i demokratskoj atmosferi.

Budući da će izborna kampanja početi 20 dana pred održavanje izbora, Džaferi je saopštio da će parlament u tom periodu raditi, ali da neće biti plenarnih sjednica da bi se učesnici u izborima posvetili u cjelosti izbornoj kampanji i da bi se izbjegla situacija da se sjednice pretvore u predizbornu kampanju, prenosi Tanjug.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE