SportNogometDžeko nije igrao u pobjedi Rome, Sušić opet odličan

Džeko nije igrao u pobjedi Rome, Sušić opet odličan

Roma je stigla do ubjedljive pobjede protiv Astre u 2. kolu Evropske lige rezultatom 4:0, a naš Edin Džeko nije ulazio u igru. Odličnu partiju pružio je Tino-Sven Sušić koji je bio jedan od najboljih pojedinaca u pobjedi Genka protiv Sassuola 3:1, a Manchester United je teže od očekivanog savladao Zoryu sa 1:0. Vučica je bila ubjedljiva i golovima Strootmana u 15. minuti, Fazia u 45., autogolom Fabricija u 47. i Salaha u 55. minuti došla je do trijumfa od 4:o protiv rumunske Astre. Genk je iznenadio Sassuolo savladavši ga sa 3:1, a Tino-Sven Sušić je još jednom potvrdio sjajnu formu. Učestvovao je u skoro svim opasnim akcijama domaćih, pokazao je nekoliko odličnih driblinga, a nakon njegovog šuta i odbijene lopte Bailey je u 25. minuti postigao drugi gol. Bivši igrač Hajduka teren je napustio u 82. minuti.
Srđan Grahovac je odigrao svih 90 minuta na San Mamesu protiv Athletic Bilbaa koji je slavio minimalnu pobjedu golom Benata, dok je iznenađenje večeri priredio Dundalk koji je sa 1:0 pobijedio Maccabi za koji je cijeli meč odigrao Haris Medunjanin.
Crveni đavoli su se dugo mučili protiv ukrajinske Zorye, ali su ipak uspjeli da dođu do prvih bodova u grupi spretnim golom Zlatana Ibrahimovića u 69. minuti.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE